Comfortabel wonen op een unieke plek

Als u ergens van het leven kunt genieten,
dan is het wel in Schalkwijk

Schalkwijk

In het landelijk gelegen dorp Schalkwijk, vlakbij Utrecht, is de afgelopen jaren een prachtige nieuwe wijk verschenen, De Wiese. Bouwbedrijf vd Tol realiseert hier zeventig ruime woningen die inmiddels vrijwel allemaal met veel plezier worden bewoond. Binnenkort start vd Tol met de laatste fase: de bouw van een kleinschalig appartementencomplex.
Ziet u zichzelf hier al wonen? Centraal in Nederland én midden in het groen. In een historisch dorp én in een zeer moderne woning die van alle gemakken is voorzien. Met gezellige steden als Utrecht, Zeist en Driebergen naast de deur. En met het heerlijke buitenleven vóór uw deur…

Een uniek stukje Nederland

9

Kromme Rijngebied

Schalkwijk ligt in een uniek stukje Nederland: in het Kromme Rijngebied en op de Utrechtse Heuvelrug. Houdt u ook zo van die prachtige karakteristieke Nederlandse landschappen? 

9

Fietsen en wandelen

Wandelt of fietst u ook zo graag langs mooie landerijen, kastelen, buitenplaatsen, fruitboomgaarden, uiterwaarden en rivieren? Dan kunt u in het groene Schalkwijk uw hart ophalen. Dankzij de nieuwe fiets- en, wandelroutes die de laatste jaren zijn aangelegd kunt u nu nog meer van de mooie omgeving genieten.

9

Waterrijke omgeving

Schalkwijk is een typisch lintdorp en ligt op het zogenaamde ‘Eiland van Schalkwijk’ met tal van culturele en recreatieve mogelijkheden. Het dorp ligt aan de Schalkwijkse Wetering en aan de rivier de Lek. In deze waterrijke omgeving kunt u volop vissen, zwemmen en varen. Ook zijn er verschillende recreatiegebieden in de buurt, zoals De Honswijkerplas.

De Wiese

Schalkwijk heeft ruim tweeduizend inwoners en telt 46 rijksmonumenten. Het dorp beschikt over twee horecagelegenheden: het regionaal alom bekend staande restaurant Jonkheer de Ram en het onlangs geopende bijzonder leuke PAND pannenkoek. Er is ook een supermarkt en een voetbalvereniging.
Het startsein van de nieuwe woonwijk De Wiese klonk in 2011 met de bouw van een sociaal cultureel centrum. Dit centrum is inmiddels de spil van het dorpsleven en draait op volle toeren.
Ook de wijk zelf is uniek te noemen. Niks geen snelbouw hier, De Wiese bevat uitsluitend traditioneel en ambachtelijk gebouwde huizen. Oersterk en oermooi. De ruim zestig gebouwde woningen staan op flinke kavels en zijn gebouwd met een rijke jaren ’30 architectuur. De nieuwe straten, inclusief beplanting en straatmeubilair, zijn ruim opgezet en passen mooi bij de rest van het dorp. Als kers op de taart begint Bouwbedrijf vd Tol binnenkort met de bouw van een bijpassend appartementencomplex, bestaande uit acht comfortabele woningen.

Contact

Mocht u een vraag hebben, vul dan onderstaand contactformulier in. Kunt u niet wachten? Contact ons dan via de gegevens aan de rechterzijde van deze pagina.

Hiele & Dalsem makelaardij

De Molen 6A – 3994 DB Houten
t 030 63 53 052

info@hdmakelaardij.nl
www.hdmakelaardij.nl

 

Bouwbedrijf vd Tol

Contactpersoon: Bram van Eck
Schoudermantel 45 – 3981 AG Bunnik

t 030 656 1400
m 06 238 96 288

info@bouwbedrijfvdtol.nl
www.bouwbedrijfvdtol.nl.